Ποιοι είμαστε

Το Πρώτο θρανίο δημιουργήθηκε για δυο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η αγάπη μας για τα παιδιά κι ο δεύτερος, άμεσα σχετιζόμενος με τον πρώτο, το όραμα μας για την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου χώρου μάθησης. Ενός χώρου, όπου τα παιδιά θα αντιμετωπίζονται ως μοναδικές προσωπικότητες,θα μαθαίνουν χωρίς να καταπιέζονται, θα χαίρονται με τη γνώση και θα χρησιμοποιούν όσο περισσότερο γίνεται τη δημιουργικότητά τους για να ανακαλύπτουν τον κόσμο. Έτσι, τελικά, προέκυψε ένας χώρος όχι μόνο μελέτης ΑΛΛΑ και βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαφόρων θεματικών.
Alt Text
Είμαι η Σοφία Αναγνώστου, πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλων στην γαλλική και ιταλική γλώσσα. Επί σειρά ετών εργάστηκα στον περιοδικό Τύπο, δημοσιογραφώντας και διευθύνοντας έντυπα ευρείας κυκλοφορίας. 

Η συνεργασία μου με το περιοδικό “Το παιδί μου κι εγώ”, καθώς και με την ομώνυμη εκπομπή του Mega αποτέλεσε για μένα πηγή έμπνευσης αφού με βοήθησε να κατανοήσω σημαντικές πτυχές της παιδικής ηλικίας και να συναντήσω καταξιωμένους επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, της ψυχολογίας και της εκπαίδευσης. 

Ως μητέρα, θεωρώ ότι το μεγάλωμα ενός ισορροπημένου, χαρούμενου και δημιουργικού ατόμου είναι μία υπέροχη διαδικασία που ξεκινά με τη γέννηση και δεν σταματά ποτέ. 

Ως εκπαιδευτικός πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσεις ένα παιδί και να το κάνεις να αγαπήσει τη γνώση είναι να το εντάξεις σε περιβάλλοντα που θα κινητοποιήσουν την επιθυμία του για προσωπική βελτίωση και πρόοδο. Βασική μας επιδίωξη είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΡΑΝΙΟ να γίνει ένα τέτοιο περιβάλλον και για το δικό σας παιδί.

Προγράμματα / Δραστηριότητες

Ελάτε να επιλέξουμε μαζί το πρόγραμμα που ικανοποιεί τις ανάγκες του δικού σας παιδιού και κλείστε έγκαιρα μία θέση στην χρονική ζώνη που σας εξυπηρετεί, χωρίς κόστος εγγραφής. 

Διατίθενται μονόωρα, δίωρα και τρίωρα προγράμματα καθημερινής μελέτης, καθώς και εβδομαδιαία προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε συγκεκριμένα μαθήματα.